Начало | Новини | Професията PR се нарежда на седма позиция по ниво на стрес

Новини

Професията PR се нарежда на седма позиция по ниво на стрес
19.08.2014г.

Описание:

Професията PR се нарежда на седма позиция по ниво на стрес.

 

Макар да е една от най-добре заплатените (98 000 щ.д. годишен доход), тя се нарежда на 140-та позиция по привлекателност в класацията ТОП200 на най-добрите професии, изготвена от американския портал за работа Careercast.com.

 

С по-високи нива на стрес от тази на PR-специалистите са осигуряващите храна на фронтовата линия и/или около минни полета, армейските генерали, пожарникарите, пилотите на самолети, главните готвачи и event-координаторите. Непосредствено след PR-ите по ниво на стрес се нареждат изпълнителните директори на публични компании, репортерите и полицаите. Сред най-малко стресираните са професорите в университети, което нарежда професията им на второ място по привлекателност.

 

Careercast.com прави класация на различните кариерни показатели от 1988 г. насам, като целта е да се демонстрират плюсовете и минусите на отделните професии. Бюрото за трудова статистика статистика (BLS) на САЩ е изчислило, че средният американски служител прекарва повече от две трети от живота си в работна среда. Ето защо, изключително важно за качеството на живота ни е при какви условия работи всеки от нас.

 

ТОП-10 на най-стресовите професии вижте в прикачения по-долу файл.

 

Цялата класация можете да видите ТУКТОП-10 на професиите по ниво на стрес
Website: www.careercast.com