Начало | Новини | Над 85 кампании се конкурират за престижната статуетка на Bright Awards

Новини

Над 85 кампании се конкурират за престижната статуетка на Bright Awards
08.05.2014г.

Категории:
Вътрешни комуникации , Консултантска дейност , Интернет реклама , Обучение

Описание:

В съревнованието за престижната статуетка BAPRA Bright Awards 2014 ще се включат 86 кампании, подадени от 20 агенции и 6 компании и организации. Отчита се повишен ръст в броя на подадените заявки в размер на 7% в сравнение с миналата година. Носителите на отличието BAPRA Bright Awards 2014 ще бъдат обявени на официална церемония на 13 май 2014 г. в Кемпински хотел Зографски София.

Тази година най-голяма конкуренция има в категориите "Кампания за устойчиво развитие", "Комуникационна кампания на годината", "Иновативна кампания" и "Специално събитие". Броят на съревноваващите се проекти по категории са:

Категория "Кампания за устойчиво развитие" – 19 кампании;

Категория "Комуникационна кампания на годината" – 19 кампании;

Категория "Специално събитие" – 18 проекта;

Категория "Иновативна кампания" – 13 кампании;

Категория "Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел" – 6 кампании;

Категория "Кампания, реализирана в публичния сектор" – 5 кампании;

Категория "Агенция на годината" – 6 агенции;

"Щастливи сме, че и тази година продължаваме с тенденцията на увеличаване броя на участващите проекти в Bright Awards. Тази година в конкурса участват изключително силни ПР и комуникационни кампании. Макар 2013 година да беше трудна година за ПР бизнеса в България, качеството на съревноваващите се проекти е поредното доказателство, че трудностите и предизвикателствата не ни спират, а напротив – правят ни по-смели и креативни.", сподели Николай Неделчев, председател на Управителния съвет на БАПРА за 2013-2015 г.

Тази година 20-членно жури оценява най-успешните ПР кампании в България. Всички членове на журито са световно признати ПР и комуникационни експерти от цял свят. Председател на журито тази година е г-н Дейвид Галахър, президент на Световната ПР организация (ICCO) и миналогодишният председател на журито в PR Lions, в рамките на международния фестивал за креативност Cannes Lions. Сред останалите членове на журито са: Кристоф Жинисти, смятан за един от основните двигатели, допринесли за развитието на дигиталните комуникации в Европа и основател на неправителствената организация WebDiversity; Барт де Врийс, член на борда на Международната ПР асоциация (ИПРА) от 2009 г.; Д-р Янина Дюбейковская, съпредседател и програмен директор на Световния комуникационен форум Давос; Д-р Зехра Гюнгьор, президент на Международната ПР асоциация (ИПРА) за 2014 г.; Джон Сандърс, регионален президент на Fleishman-Hillard за Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА); Франсис Ингам, миналогодишният председател на журито и главен изпълнителен директор на Световната ПР организация (ICCO) и други. Представяне на всички членове в журито можете да намерите тук: http://www.bapra.bg/2014/bg/jury/

Официални партниращи организации на BAPRA Bright Awards 2014 са: Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ), Италианска търговска камара в България (Camera di Commercio Italiana in Bulgaria), Гръцкият бизнес съвет в България (HBCB) и Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Медийни партньори на конкурса са: Българска национална телевизия, сп. Мениджър, в. 24 часа и в. Труд, SeeNews, actualno.com, expert.bg, dir.bg, Econ.bg, PR&Media News, news.bg, bulgariautre.bg, mkt360.eu, bgreklama.bg, csr.bg, mypr.bg, списанието B2B и b2bmagazine.bg.

Спонсори на проекта са: Кемпински хотел Зографски София, Протехника, Брангаба, Dve events, Текама, Gettyimages, Coca-Cola, Загорка и ABSOLUT.

Актуална информация за BAPRA Bright Awards 2014 можете да следите и във Фейсбук страницата на конкурса: https://www.facebook.com/BAPRABrightAwards.

Ако желаете да получите допълнителна информация за конкурса или да се присъедините като партньор, изпратете своето запитване на: office@bapra.bg.Е-mail: office@bapra.bg

Website: www.facebook.com/BAPRABrightAwards